De antwoorden op al jouw vragen

FAQ

Hieronder staan de meest gestelde vragen en antwoorden met betrekking tot de aankoop van een woning in Lentelinde.
Heb je nog andere vragen die niet staan vermeld, dan kun je contact opnemen met de makelaar.

Algemeen

Hoeveel woningen komen er in Lentelinde?

Er komen in totaal 57 koopappartementen in Lentelinde.

Welke woningtypes zijn er in Lentelinde?

Er worden veel verschillende koopappartementen aangeboden van ca. 50 tot en met 105 m² in verschillende prijsklassen. Kijk hier voor alle woninginformatie. De woningzoeker op de website geeft ook een goed inzicht van de ligging van de woningen.

Wie is de ontwikkelaar van Lentelinde?

Lentelinde wordt ontwikkeld door CAD 3 B.V.

Wie is de architect van Lentelinde?

Lentelinde is ontworpen door Hoogeveen architecten.

Welke aannemer bouwt Lentelinde?

De aannemer is Tervoort Egmond. Een eigentijds familiebedrijf met meer dan honderd jaar ontwikkel- en bouwervaring.

Hoe lang duurt de bouw? Wanneer worden de woningen opgeleverd?

De bouwtijd van Lentelinde is nu nog een indicatie omdat er diverse factoren zijn die de bouwtijd kunnen beïnvloeden. De bouw zal waarschijnlijk starten in december 2025. Op basis van de huidige inzichten wordt de oplevering van de woningen verwacht in het derde kwartaal van 2027. De bouwtijd bedraagt ca. 21 maanden.

Kan ik tijdens de bouw mijn woning bezichtigen?

Tijdens de bouw worden kijkdagen voor kopers georganiseerd. Dit zal pas later in het bouwproces zijn, wanneer de individuele woningen veilig bezocht kunnen worden. Tijdens de bouwperiode word je door middel van nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de voortgang van de bouw.

Hoe hoog is de bijdrage aan de VvE (servicekosten)?

Een indicatie van de VvE-bijdrage bedraagt ca. € 2,70 - 2,90 per m² per maand (o.b.v. soortgelijke projecten). Dit betreft een indicatie op basis van de huidige inzichten en prognose berekening. De maandelijkse bijdrage van de bewoners aan de VvE wordt in een later stadium door de VvE definitief vastgesteld.

Hoe weet ik meer over de zonligging van mijn balkon, terras of loggia?

Op de woningplattegronden vind je bij iedere woning een noordpijl die een beeld geeft van de zonligging.

Hoeveel liften komen er in het gebouw?

In Lentelinde komt één liftinstallatie. De lift bevindt zich in de entreehal en gaat van de kelderverdieping -1 tot en met de 4e verdieping.

Is het gebouw rolstoel toegankelijk?

Ja, het gebouw en de woningen zijn rolstoeltoegankelijk.

Komen er PV-panelen op het gebouw?

Nee, er komen geen PV-panelen op het dak.

Voldoet Lentelinde aan de BENG?

Ja, bij de aanvraag van een bouwvergunning voor nieuwbouwprojecten wordt een zogenaamde BENG-berekening opgesteld. Hierin liggen de projectspecifieke energiebesparende maatregelen vast voor het nieuwbouwproject.

Welk energielabel krijgt de woning?

Lentelinde krijgt klasse A+++.

Verkoop

Wat is het actuele woningaanbod?

Hier kun je actuele informatie vinden over de verkoop. De woningzoeker geeft een goed overzicht van alle beschikbare woningen.

Hoe weet ik hoe een woning ligt in het gebouw?

De woningzoeker op de website geeft een goed beeld van de ligging van de woningen in het gebouw.

Wanneer moet ik de koopsom betalen?

De prijs van een nieuwbouwwoning bestaat uit twee bedragen:

1) de koopsom voor het appartementsrecht, de zogenaamde grond- en ontwikkelingskosten, inclusief alle daartoe te rekenen kosten voor het ontwerp en de voorbereiding van het project, te betalen bij de levering (dit is bij het vervallen van de opschortende voorwaarden en het passeren bij de notaris) van het appartementsrecht;

2) de aanneemsom, de bouwkosten te betalen in termijnen gedurende de bouw.

Na het regelen van je hypotheek volgt de notariële levering en betaal je de koopsom, verstreken aanneemtermijnen en rente.

Mag ik mijn woning al tijdens de bouw doorverkopen?

Zonder toestemming van de gemeente, ontwikkelaar en aannemer kun je jouw woning niet doorverkopen tijdens de bouw.

Voor bepaalde woningen in Lentelinde geldt een zelfbouwbewoningsplicht. Wat houdt een zelfbewoningsplicht in?

Voor de woningen met een zelfbewoningsplicht is de koper verplicht om de woning direct na gebruiksklare oplevering gedurende drie (3) jaar zelf (samen met eventuele gezinsleden) als eigenaar te bewonen en op het betreffende adres ingeschreven te staan in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA), zulks behoudens een ontheffing van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen. Bewoning of huur door eerstegraads bloed- en aanverwanten van de koper is gelijkgesteld aan eigen bewoning. Indien daarvan gebruik wordt gemaakt, kan bij de toepassing van lid 4 van deze bepaling een dergelijke bewoner gelijk worden gesteld aan de in dat lid genoemde koper.

Voor bepaalde woningen in Lentelinde geldt een anti-speculatiebeding. Wat houdt een anti-speculatiebeding in?

Voor de 34 middeldure koopappartementen is een anti-speculatiebeding van toepassing. Het anti-speculatiebeding geldt voor een termijn van 60 maanden (5 jaar) vanaf de datum van eerste bewoning/inschrijving in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Dit vervalt nadat de koper de desbetreffende woning gedurende vijf achtereenvolgende jaren heeft bewoond. Als maatstaf geldt hierbij de datum waarop en de tijd gedurende welke koper als bewoner van het desbetreffende adres in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) is ingeschreven.

Afwerkingen woningen

Hoe wordt mijn woning afgewerkt?

Op de website van Lentelinde kun je het document “Afwerkstaat” downloaden. Daarin vind je in het kort de belangrijkste zaken over het gebouw en de afwerking van de woningen, en ook van de algemene ruimten. De uitgebreide informatie over de afwerking van o.a. vloeren, wanden, plafonds, badkamer en toilet(ten) wordt omschreven in de Technische Omschrijving die ook op de website te downloaden is.

Wat is de plafondhoogte in mijn woning?

De verblijfsruimten (woon- en slaapkamers) hebben een netto hoogte van circa 2,60 meter. Daar waar leidingwerk niet kan worden opgenomen in vloeren en/of wanden worden in sommige woningen verlaagde plafonds gerealiseerd.

Kan ik inbouwspots laten aanbrengen?

Nee, dit is niet mogelijk.

Welke vloerafwerking kan ik toepassen in mijn woning?

De meeste soorten vloerafwerking, zoals linoleum, PVC, (lamel)parket, tegels en laminaat kunnen worden toegepast op de toegepaste dekvloeren in Lentelinde. De vloerafwerking dient vrij te blijven van woningscheidende wanden en verticale constructies om geluidsoverdracht te voorkomen. De woningen worden zonder vloerafwerking en/of plinten opgeleverd. De vloerafwerking mag een dikte hebben van circa 20mm. De uitgebreide informatie over de afwerking van de vloeren wordt omschreven in de Technische Omschrijving.

Is een keuken inbegrepen bij de koop van een woning?

In de koopsom van de woning is een ‘keukencheque’ opgenomen t.w.v. € 5.000,- euro inclusief btw. Voor dit bedrag kan bij Voortman Keukens in Lijnden een keuken gekozen worden.

Uiteraard is het ook mogelijk om zelf een keuken samen te stellen bij Voortman Keukens. De eventuele meerprijs van de keuken ten opzichte van de cheque wordt als meerwerk aan u gefactureerd door Voortman Keukens. Indien er geen keuken wordt gekocht bij Voortman Keukens, wordt de keukencheque verrekend door de verkoper, CAD 3 B.V.

Zijn de badkamer en het toilet voorzien van sanitair?

In de koopsom van de woning is een compleet sanitairpakket voor zowel het toilet als de badkamer opgenomen. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf een sanitairpakket samen te stellen. Het basissanitair dat niet wordt afgenomen, wordt verrekend met het gekozen sanitair. De eventuele meerprijs van het sanitair wordt als meerwerk aan u gefactureerd door de aannemer.

Zijn de badkamer en het toilet voorzien van tegelwerk?

In de koopsom van de woning is een compleet tegelpakket voor zowel het toilet als de badkamer opgenomen. Het basistegelwerk is te zien bij de door de aannemer aangewezen projectshowroom. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf een tegelpakket bij de projectshowroom samen te stellen. Het basis tegelwerk wat niet wordt afgenomen wordt verrekend met het gekozen tegelwerk. De eventuele meerprijs van het tegelwerk wordt als meerwerk aan u gefactureerd door de aannemer.

Wanneer en hoe kan ik aangeven dat ik wijzigingen wens in het ontwerp van een woning?

Het uitgangspunt is dat je de woning koopt op basis van de ontworpen indeling en afwerking. Eventuele gewenste aanpassingen kun je na aankoop van de woning bespreken met de kopersbegeleider, jouw vaste aanspreekpunt vanaf de aankoop tot de oplevering van de woning.

De kopersbegeleider zal je informeren wanneer keuzes gemaakt moeten worden. Vanwege de Bouwbesluiteisen zijn de mogelijkheden tot het wijzigen van de indeling van de woningen enkel in overleg met de aannemer te bepalen. Na het ondertekenen van de koopovereenkomst en de aannemingsovereenkomst bij de makelaar en als het financieringsvoorbehoud is vervallen, neemt de kopersbegeleider contact met je op voor het maken van een afspraak om je wensen te bespreken.

Kan ik een (binnenhuis)architect inschakelen om me te laten adviseren bij de inrichting van mijn nieuwe woning?

Een externe adviseur zoals een architect is van harte welkom om het gesprek met de kopersbegeleider bij te wonen.

Is vooraf een kostenindicatie te geven van bepaalde wijzigingen of meerwerk?

Op de website van Lentelinde is een kopersoptielijst met prijzen te vinden. In overleg met de kopersbegeleider bekijkt de aannemer na aankoop of jouw wensen realiseerbaar zijn. Daarbij wordt gekeken naar technische haalbaarheid, regelgeving en of de wijziging in te passen is in het bouwproces. Is de wens realiseerbaar, dan ontvang je voor akkoord eerst een offerte.

Kunnen mijn eigen leveranciers tijdens de bouw al werkzaamheden uitvoeren in de woning?

In verband met risico en aansprakelijkheid is het niet toegestaan om eigen leveranciers voor oplevering van de woning bouwwerkzaamheden te laten uitvoeren. Ook is het niet mogelijk om zelf materialen aan te leveren met het verzoek om deze door de aannemer te laten aanbrengen tijdens de bouw. Alleen tijdens de inmeetmomenten die georganiseerd worden mogen externe partijen inmeten.

Kan ik kiezen voor een gasfornuis?

Bij nieuwbouwprojecten in Amstelveen wordt geen gas meer aangelegd. Dat sluit aan bij de duurzaamheidsambitie van Lentelinde. Gasfornuizen zijn dan ook niet mogelijk.

Kan mijn afzuigkap een afvoer naar buiten krijgen?

Voor de afzuigkap in de keuken mag alleen een recirculatiekap worden toegepast welke niet kan/mag worden aangesloten op het ventilatiesysteem. Een afvoer naar buiten voor de afzuigkap is niet mogelijk.

Kan ik een gashaard of open haard maken?

Openhaarden met schoorstenen zijn niet mogelijk. In het gebouw is geen gasinstallatie aanwezig. Gashaarden of gaskachels zijn dan ook niet mogelijk.

Beschikt elke woning over een buitenruimte?

Alle woningen beschikken over een buitenruimte. De woningplattegrond geeft daar duidelijkheid over.

Kan ik een jacuzzi, zware plantenbakken of zware meubels plaatsen op mijn balkon?

Er moet rekening gehouden worden met de maximaal toegestane belasting van 250 kilo per m² op de balkons, terrassen en loggia’s en tevens het huishoudelijk reglement van de VvE.

Kan ik een terrasoverkapping maken?

Nee, het is niet toegestaan de gevels, buitenplafonds en/of balkons te wijzigen. Daarbij hoort ook een verbod op het maken van een overkapping of markiezen.

Zijn er drempels/dorpels in de woning of naar het balkon/terras?

De woningen zijn rolstoelvriendelijk binnen de eisen van de Nederlandse overheid (Bouwbesluit). Binnen de woning zijn geen drempels (behoudens toilet en badkamer). Van de woning naar het balkon of terras verschilt per woning of er een lage of een iets hogere drempel is.

Kan ik een buitenkraan laten aanbrengen op mijn balkon?

Nee, dit is niet mogelijk om bouwkundige redenen.

Wat voor verwarmings- en koelingssysteem wordt in Lentelinde toegepast?

Alle woningen ontvangen warmte en koude vanuit een collectieve bodemlussen. Met dit systeem kan gedurende het hele jaar gebruik worden gemaakt van warmte. In de zomer zal tevens koude worden geleverd. In de dekvloer van de woning is vloerverwarming opgenomen door middel van waterslangen. Warm water zorgt voor verwarming. De waterslangen kunnen, behoudens in de badkamer, ook gebruikt worden voor verkoeling.

Hoe werkt de temperatuurverlaging?

Door koud water te laten stromen door de waterslangen van het vloerverwarmingssysteem is een lichte temperatuurverlaging mogelijk.

Is het mogelijk om een airco te plaatsen?

Het plaatsen van een aanvullende airconditioningsinstallatie met een aan- en/of afvoer door de gevel is niet mogelijk.

Kan ik mijn wasmachine en wasdroger op elkaar plaatsen?

Afhankelijk van de beschikbare ruimte kunnen de apparaten op of naast elkaar geplaatst worden. De elektra (wandcontactdozen) voor de wasmachine en de wasdroger zitten op een aparte groep, direct naast elkaar op de wand.

Wordt glasvezel aangelegd?

Ja, er wordt glasvezel aangelegd.

Kan de berging en/of techniekruimte worden verkleind of vergroot?

Voor iedere woning is een berging en/of techniekruimte ontworpen die ruimte geeft aan de installaties en voldoet aan de geldende regelgeving. Het is niet mogelijk om deze ruimten te verkleinen/vergroten. Uitgangspunt is dat de technische installaties niet verplaatst worden, dat wordt voldaan aan de geldende regelgeving en dat de installaties goed bereikbaar blijven voor onderhoud.

Wat is de hoogte van de binnendeuren?

De binnendeuren zijn circa 230 cm hoog.

Zijn andere type binnendeuren mogelijk?

Het is mogelijk andere binnendeuren en/of ander hang- en sluitwerk te kiezen in de digitale showroom van de deurenleverancier. De eventuele meerprijs wordt als meerwerk gefactureerd door de aannemer.

Zijn in de woning schuifdeuren mogelijk?

De leverancier van de binnendeuren biedt geen mogelijkheden voor schuifdeuren.

Kan ik een binnendeur laten vervallen?

Het laten vervallen van een binnendeur op verzoek is mogelijk, mits dit past binnen de regelgeving (Bouwbesluit). Mogelijk heeft het laten vervallen van een binnendeur consequenties voor de uitvoering van andere binnendeuren, bijvoorbeeld als gevolg van geluidseisen. Het is niet mogelijk om de deur van de meterkast, de wasmachine ruimte en/of de techniekruimte te laten vervallen.

Welke garantie krijg ik op mijn woning?

De woningen worden gerealiseerd met Woningborggarantie. Dit waarborgcertificaat beschermt de koper tegen een aantal risico’s die verbonden is aan de aanschaf van een nieuwe woning. Zo heb je zekerheden ten aanzien van de kwaliteit van je woning maar ben je ook beschermd bij een faillissement van het bouwbedrijf. Meer informatie kun je lezen op woningborg.nl.

Wat houdt de Woningborggarantie kort gezegd in?

De garantie is officieel de belofte van de aannemer aan de koper dat de woning voldoet aan bepaalde garantienormen die zijn vastgelegd in de Woningborg voorschriften. Die garantienormen komen erop neer dat de aannemer aan de koper garandeert dat de woning a) voldoet aan de Bouwbesluiteisen; b) voldoet aan de eis van goed en deugdelijk werk; c) de overeengekomen indeling heeft. Deze garantienormen zijn ook van toepassing op het bij Woningborg gemelde meerwerk.

Parkeergarage, fietsenberging, afval

Hoeveel parkeerplaatsen zijn er in de parkeergarage?

Onder Lentelinde bevindt zich een parkeergarage met 25 parkeerplaatsen die gereserveerd zijn voor bepaalde woningen.

Ben ik verplicht een parkeerplaats te kopen?

Er zijn gegronde redenen waarom parkeerplaatsen zijn toegewezen aan bepaalde woningen. Neem contact op met de makelaars voor meer informatie hierover.

Kan ik een extra parkeerplaats kopen?

Het is niet mogelijk om extra parkeerplaatsen te kopen.

Kan ik een parkeervergunning aanvragen voor parkeren op straat?

Je kunt hierover meer informatie opvragen bij de gemeente.

Waar parkeren mijn bezoekers?

In de parkeergarage zijn geen bezoekersparkeerplaatsen voorzien. Bezoekers dienen gebruik te maken van de openbare parkeergelegenheden (ofwel ‘parkeren op straat’) in de directe omgeving.

Zijn er mogelijkheden in de parkeergarage voor het laden van elektrische auto’s?

Er zijn geen mogelijkheden voor het realiseren van een laadvoorziening op de parkeerplaatsen.

Hoe is de brandveiligheid geregeld in de parkeergarage?

De parkeergarage is voorzien van een brandmeld- en ontruimingsinstallatie.

Waar kan ik mijn (bak)fiets of scooter parkeren?

Voor bewoners wordt een inpandige fietsenstalling gerealiseerd met ruimte voor fietsparkeerplaatsen. Fietsen kunnen boven elkaar gestald worden door middel van een dubbellaags fietsparkeersysteem. In de parkeergarage is geen plek voor scooters en/of bakfietsen voorzien.

Waar parkeer ik mijn scootmobiel?

Een scootmobiel dient in de woning te worden gestald. Stallen in de lifthal of andere algemene ruimte is niet toegestaan.

Zijn er ook bergingen in de kelder?

Diverse woningen hebben een inpandige berging. Andere woningen hebben in de kelder bergruimten.

Waar kan ik mijn huisafval kwijt?

Het huisafval dient door de bewoners (gescheiden) te worden verzameld in ondergrondse afvalcontainers die door de gemeente worden aangeboden in het openbaar gebied. Er zijn géén afvalvoorzieningen in het gebouw.